cpt. Cook
 

Králík s rajčaty

Králík s rajčaty

Králík smažený

Králík v balíčku

Králík v balíčku

Králík v balíčku po provensálsku

Králík v červeném zelí

Králík v houbové omáčce

Králík v rajčatové směsi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík z Provence

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  zadní díl králíka, 7 dkg slaniny, 1/2 větší cibule, sůl, 1/2 lžíce másla, 1/2 stroužek česneku, zelená petrželka, 4  rajčata, 4  hřiby nebo žampióny, 63 dl bílého vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odblaněného králíka protkneme slaninou a osolíme. Na zbytku drobně pokrájené slaniny zpěníme pokrájenou cibuli a maso na ní po obou stranách opečeme. Přidáme na plátky pokrájené houby (v zimě sušené, předem namočené), stroužek usekaného česneku, víno, oloupaná na plátky nakrájená rajčata a dusíme, až je maso měkké.

www.tacos.cz J. V. Kálal: Kuchyně králíkářů

www.tacos.cz Příloha: malé vařené brambory sypané petrželkou, nočky, slaný žemlový nákyp, saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2519x    verze pro tisk

Králík zadělávaný

Marinády na králičí maso

Marinovaný smažený králík

Meranské králičí stehno

Parmské králičí řízky

Paštika z králíka s pomerančovou omáčkou

Pečený králík na česneku

Pečený králík na koření

Sella di coniglio porchettata con salsa alle nociole
(Králičí závitky s omáčkou z lískových oříšků)

Spiedini di coniglio
(Králičí špíz)