Marináda 1: 1/2 citrón, zelená petrželka, 2 středně velké cibule, 6 zrnek celého pepře, 1/2 bobkový list,
Marináda 2: 1/2 šálek 4% octa, sůl, 6 zrnek celého pepře, zelená petrželka, 1/2 šálek kořenové zeleniny, 1/2 bobkový list, trochu oleje,
Marináda 3: 1/2 sklenka 4% octa, 1/2 sklenka červeného vína, 1/2 šálek kořenové zeleniny, 1/2 větší cibule, 6 zrnek celého pepře, 4 zrnka nového koření, 1/2 bobkový list, 4 zrnka jalovce (tlučeného)
www.tacos.cz
www.tacos.cz Cibuli nakrájíme na plátky, obložíme jí porce masa, zakapeme citrónovou šťávou a posypeme kořením. Necháme 4 hodiny marinovat.
www.tacos.cz
www.tacos.cz 2. marináda:
www.tacos.cz
www.tacos.cz Ocet svaříme s trochou vody, kořením a nalijeme na maso. Přidáme olej.
www.tacos.cz
www.tacos.cz 3. marináda:
www.tacos.cz
www.tacos.cz Marinádu svaříme, vlahou nalijeme na maso.
www.tacos.cz
www.tacos.cz Poznámka: Protože marináda sahá vždy jen do poloviny masa vloženého v porcelánové míse, je nutno maso častěji obracet. Marinádu spotřebujeme při podlévání masa během pečení.