cpt. Cook
 

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách

Králík na karí

Králík na olivách
(Lapin aux olives)

Králík na slanině
(Lapin au sauté au lard)

Králík na špeku

Králík na víně

Králík na zeleném pepři

Králík pana faráře

Králík pečený

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík pečený na slanině s česnekem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  zadní díl králíka, 8 dkg slaniny, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1/2 velká cibule, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zadní díl králíka odblaníme, potřeme česnekem utřeným se solí a protkneme proužky slaniny. Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, v pekáči ji sklovitě vyškvaříme, přidáme máslo a králíka po obou stranách opečeme. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji s masem. Nejdříve pečeme hřbetem dolů, mírně podléváme vývarem a později králíka obrátíme. Povrch potíráme vypečenou šťávou, aby maso nebylo suché. Podle obliby šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného se lžičkou hladké mouky a necháme krátce povařit.

www.tacos.cz Příloha: bramborové nebo houskové knedlíky, dušená zelenina

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3964x    verze pro tisk

Králík pečený se sardelemi

Králík pečený se smetanou a bílým vínem

Králík po cikánsku

Králík po ďábelsku

Králík po toskánsku

Králík po velkomoravsku

Králík po židlochovicku

Králík pod peřinou

Králík s nádivkou