zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji zpěníme hrubě nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, uložíme na ni do kastrolu porce králíka, osolíme, posypeme sušeným česnekem (nebo potřeme lisovaným), posypeme zeleným pepřem. Zmírníme oheň a pod pokličkou velmi pomalu dusíme za stálého obracení masa až do jeho změknutí. Podléváme nepatrně, jen tehdy, když se úplně vysmahne šťáva. Hotové porce masa překryjeme cibulovým základem s pepřem a podáváme s brambory, rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.
www.tacos.cz Obměny: Měkké maso podlijeme několika lžícemi smetany a můžeme je podávat i s knedlíkem. Nebo můžeme ke konci dušení přidat lžíci rajského protlaku, rozmíchaného ve sklence vody, nebo 2 lžíce bílého vína.