cpt. Cook
 

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách

Králík na karí

Králík na olivách
(Lapin aux olives)

Králík na slanině
(Lapin au sauté au lard)

Králík na špeku

Králík na víně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík na zeleném pepři

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg králíka, 4  cibule, 1/2 stroužek česneku nebo sušený, sůl, 4 lžičky zeleného pepře, 1/2 dl oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji zpěníme hrubě nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, uložíme na ni do kastrolu porce králíka, osolíme, posypeme sušeným česnekem (nebo potřeme lisovaným), posypeme zeleným pepřem. Zmírníme oheň a pod pokličkou velmi pomalu dusíme za stálého obracení masa až do jeho změknutí. Podléváme nepatrně, jen tehdy, když se úplně vysmahne šťáva. Hotové porce masa překryjeme cibulovým základem s pepřem a podáváme s brambory, rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.

www.tacos.cz Obměny: Měkké maso podlijeme několika lžícemi smetany a můžeme je podávat i s knedlíkem. Nebo můžeme ke konci dušení přidat lžíci rajského protlaku, rozmíchaného ve sklence vody, nebo 2 lžíce bílého vína.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2414x    verze pro tisk

Králík pana faráře

Králík pečený

Králík pečený na slanině s česnekem

Králík pečený se sardelemi

Králík pečený se smetanou a bílým vínem

Králík po cikánsku

Králík po ďábelsku

Králík po toskánsku

Králík po velkomoravsku

Králík po židlochovicku

Králík pod peřinou

Králík s nádivkou