cpt. Cook
 

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách

Králík na karí

Králík na olivách
(Lapin aux olives)

Králík na slanině
(Lapin au sauté au lard)

Králík na špeku

Králík na víně

Králík na zeleném pepři

Králík pana faráře

Králík pečený

Králík pečený na slanině s česnekem

Králík pečený se sardelemi

Králík pečený se smetanou a bílým vínem

Králík po cikánsku

Králík po ďábelsku

Králík po toskánsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík po velkomoravsku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  králík, 2 dl šlehačky, 1/2 lžíce hladké mouky, 115 dkg másla, 1/2 dl bílého vína, 3 dl mléka, citrón, zázvor,  špetka glutasolu, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Králíka naporcujeme, osolíme, okořeníme zázvorem, přidáme glutasol a necháme 2 hodiny odležet. Odleželé maso opečeme na másle, podlijeme a dusíme doměkka. Výpek podlijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku, zjemníme smetanou a provaříme. Dochutíme solí, citrónem a vínem. Omáčku přecedíme na maso a prohřejeme. Vhodnou přílohou jsou jemné knedlíky nebo máslové noky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2408x    verze pro tisk

Králík po židlochovicku

Králík pod peřinou

Králík s nádivkou