cpt. Cook
 

Badyánové maso

Divoký králík na česneku

Dušený králík po francouzsku

Dušený králík s citrónem

Dušený králík se smetanou a kapary

Irský králík

Kebab orman

Králičí krokety

Králičí kýty v jemné omáčce

Králičí maso po alžírsku s omeletou

Králičí maso po provensálsku

Králičí stehna se špenátovou nádivkou

Králík Braillon

Králík na bílém víně s žampióny

Králík na červeném víně

Králík na česneku

Králík na dijonské hořčici

Králík na hořčici

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík na houbách

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  králíka nebo předek, kořenová zelenina, cibule, 1/4 kg čerstvých hub, sůl, mletý pepř, 2 lžíce tuku, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěného králíka rozdělíme, osolíme, opepříme a jednotlivé kusy nejprve opečeme na omastku. Pak přidáme celou oloupanou cibuli, oškrábanou kořenovou zeleninu a podlijeme trochou vody. Zakryjeme a dusíme do měkka. Když je maso poloměkké, přidáme pokrájené hříbky nebo jiné houby a vše dodusíme. Pak zeleninu vyjmeme, omáčku zaprášíme a jednou povaříme.

www.tacos.cz Podáváme s brambory nebo s knedlíky. Nemáme-li čerstvé houby, můžeme je nahradit sušenými. Podobně můžeme upravit i kuřata nebo jehněčí čí kůzlečí.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Králík na houbách, brambory nebo rýže a salát rajský, okurkový, hlávkový atd.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3253x    verze pro tisk