cpt. Cook
 

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík na houbách

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  králíka nebo předek, kořenová zelenina, cibule, 1/4 kg čerstvých hub, sůl, mletý pepř, 2 lžíce tuku, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěného králíka rozdělíme, osolíme, opepříme a jednotlivé kusy nejprve opečeme na omastku. Pak přidáme celou oloupanou cibuli, oškrábanou kořenovou zeleninu a podlijeme trochou vody. Zakryjeme a dusíme do měkka. Když je maso poloměkké, přidáme pokrájené hříbky nebo jiné houby a vše dodusíme. Pak zeleninu vyjmeme, omáčku zaprášíme a jednou povaříme.

www.tacos.cz Podáváme s brambory nebo s knedlíky. Nemáme-li čerstvé houby, můžeme je nahradit sušenými. Podobně můžeme upravit i kuřata nebo jehněčí čí kůzlečí.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Králík na houbách, brambory nebo rýže a salát rajský, okurkový, hlávkový atd.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4394x    verze pro tisk

Králík na karí

Králík na olivách
(Lapin aux olives)

Králík na slanině
(Lapin au sauté au lard)

Králík na špeku

Králík na víně

Králík na zeleném pepři

Králík pana faráře

Králík pečený

Králík pečený na slanině s česnekem

Králík pečený se sardelemi

Králík pečený se smetanou a bílým vínem

Králík po cikánsku

Králík po ďábelsku

Králík po toskánsku

Králík po velkomoravsku

Králík po židlochovicku

Králík pod peřinou

Králík s nádivkou