cpt. Cook
 

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách

Králík na karí

Králík na olivách
(Lapin aux olives)

Králík na slanině
(Lapin au sauté au lard)

Králík na špeku

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík na víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  přední díl králíka a vnitřnosti, 1/2  citrónu, 1/2 lžíce vína šao-sing, 1/2 lžička škrobové moučky, olej na smažení,

Omáčka: 3 lžíce oleje, 1/2 větší cibule, 1/2 lžička octa, 1/2 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 šálek vývaru, 1/2  badyán, několik zrnek celého pepře, 1/2 lžíce máčené škrobové moučky, 1/2 špetka wei-su, sůl, bambusový výhonek, mandle na posypání

zkopírováno z http://www.tacos.cz Přední maso králíka dobře opereme a rozdělíme na menší díly. Přidáme krájené srdce a plíce. Spaříme vařící vodou, osušíme a vložíme do porcelánové mísy. Zakápneme citrónem a trochou vína. Dáme do chladna na 2 hodiny odležet.

www.tacos.cz Mezitím si připravíme omáčku z vína. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme tenké nudličky máčeného zázvoru a cukr. Po chvilce míchání zastříkneme octem, vínem, sójovou omáčkou a dolijeme vývarem. Přidáme hvězdičku badyánu, zrnka pepře, kousek citrónové kůry a povaříme. Omáčku podle potřeby ochutíme solí, wei-su a zahustíme máčeným škrobem.

www.tacos.cz Připravené kousky králičího masa lehce poprášíme škrobem, prudce osmahneme na rozpáleném oleji do světle zlatova a vložíme do hluboké porcelánové mísy. Zalijeme zcezenou omáčkou. Ve vodní lázni pak povaříme do měkka. Hotový pokrm posypeme sekanými mandlemi a jemně krájeným bambusem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2624x    verze pro tisk

Králík na zeleném pepři

Králík pana faráře

Králík pečený

Králík pečený na slanině s česnekem

Králík pečený se sardelemi

Králík pečený se smetanou a bílým vínem

Králík po cikánsku

Králík po ďábelsku

Králík po toskánsku

Králík po velkomoravsku

Králík po židlochovicku

Králík pod peřinou

Králík s nádivkou