Králík po židlochovicku
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 králík, 115 dkg másla, 2 mrkve, kousek celeru, 115 dkg zeleného hrášku, 1/2 lžíce mleté papriky, 2 dl smetany, 3 cibule, 10 dkg šunky, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce kečupu, nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Králíka naporcujeme a osolíme. Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, podlijeme vývarem z mrkve a celeru (které jsme uvařili zvlášť ve vodě). Přidáme koření, kečup a do tohoto základu vložíme porce králíka. Podusíme doměkka, pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Omáčku provaříme, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, šunku, vložíme hrášek a dochutíme. Vhodnou přílohou jsou jemné knedlíky nebo rýže.