cpt. Cook
 

Králík na hořčici
(Lapin a la moutarde)

Králík na houbách

Králík na karí

Králík na olivách
(Lapin aux olives)

Králík na slanině
(Lapin au sauté au lard)

Králík na špeku

Králík na víně

Králík na zeleném pepři

Králík pana faráře

Králík pečený

Králík pečený na slanině s česnekem

Králík pečený se sardelemi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králík pečený se smetanou a bílým vínem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  zadní díl králíka, 15 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 1/2 šálek kořenové zeleniny na plátky pokrájené, ocet, 6 zrnek celého pepře, 3 zrnka nového koření,  špetka tymiánu, 1/2  bobkový list, citrónová kůra, 1/8 l bílého vína, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odblaněné maso protkneme proužky slaniny, přelijeme octem zředěným vodou a necháme přes noc uležet v marinádě. Před úpravou sklovitě vyškvaříme zbytek drobně pokrájené slaniny, přidáme máslo a zeleninu, porce králíka a po obou stranách je opečeme. Podléváme postupně zbylou marinádou, přidáme koření a nakonec opečeme masitou stranou nahoru. Maso vyjmeme do horkého kastrolu a šťávu se zeleninou vlijeme do hrnku k smetaně rozkvedlané s moukou, přidáme víno a za stálého kvedlání povaříme. Pak omáčku přecedíme, upravíme chuť přidáním citrónové šťávy.

www.tacos.cz Příloha: knedlík houskový nebo knedlík ze strouhanky vařený v ubrousku

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2006x    verze pro tisk

Králík po cikánsku

Králík po ďábelsku

Králík po toskánsku

Králík po velkomoravsku

Králík po židlochovicku

Králík pod peřinou

Králík s nádivkou