cpt. Cook
 

Kachna po pekingsku

Kachna po portugalsku

Kachna po sečuánsku

Kachna po soloňském způsobu

Kachna po srbsku

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachna s ananasem a třešněmi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 mladá kachna, 1/2 střední cibule, 3 plátky celeru, 4 plátky čerstvého nebo kompotovaného ananasu, 2 lžíce medu, 3 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce vodky, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje na smažení, několik kompotovaných třešní
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kachnu vykucháme, opláchneme, osušíme a osolíme. Cibuli oloupáme a pokrájíme na plátky. Celer omyjeme a pokrájíme na kostky. Kachnu vložíme do větší nádoby na vaření. Zalejeme litrem vody. Přidáme cibuli, nakrájené plátky celeru, sůl a pepř. Uvedeme do varu. Zmenšíme plamen a vaříme pod pokličkou 1 hodinu a 15 minut. Kachnu vyjmeme a ochladíme, stáhneme kůži a vykostíme. Maso nakrájíme na malé kousky.

www.tacos.cz 200 ml vývaru z kachny uvedeme do varu. Kousky masa osmažíme na rozpáleném oleji. Přidáme sójovou omáčku a med, zamícháme. Asi po 20 vteřinách přilejeme vodku a vývar z kachny. Mícháme až do doby, kdy se začne vařit, pak přidáme kousky ananasu, uvedeme do varu a necháme ještě 2 minuty na plotně.

www.tacos.cz Přendáme na misku, ozdobíme třešněmi a podáváme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2477x    verze pro tisk

Kachna s meruňkovou náplní

Kachna s pomerančem

Kachna s pomerančovou omáčkou

Kachna se zelím
(Veszprém)

Kachní prsa na karí

Kachní prsa na malinách

Kachní prsa plněná dýní a pomerančem

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a pastinákovým pyré

Kachní prsa s čínským zelím

Kachní prsa s omáčkou z portského a fíků

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Kachní prsíčka na zeleném pepři s liškami

Kachní stehna podle prababičky

Kachnička s vánoční nádivkou pečená do křupava