zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, oloupáme je a rozkrájíme na čtverečky. Očistěnou kachnu rozstříháme na porce, osmažíme na směsi másla a oleje do zlatohněda a přeložíme do kastrolu. V tuku od opékání osmažíme drobně krájenou cibuli a zelenou papriku (papriku i rajčata můžeme rovněž použít zmrazené), přidáme připravená rajčata, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vývaru z drůbků a vínem a přivedeme k varu. Směs nalijeme na připravené porce kachny, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, rozetřený česnek a pečeme, až je kachna měkká. Při pečení kachnu poléváme šťávou a podléváme malým množstvím horkého vývaru.
www.tacos.cz Příloha: dušená rýže