Kachna po soloňském způsobu
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kachna, 1/2 sklenka koňaku, cibule, 1/2 stroužek česneku, 3 rajčata, tymián, saturejka, rozmarýn, sůl, mletý pepř, 1/2 houska
zkopírováno z http://www.tacos.cz Utřeme kachní játra, rozsekáme cibuli a česnek, přidáme směs suchých bylinek a nakrájenou housku. Pokropíme koňakem, osolíme. Vzniklou kašovitou hmotu necháme odpočinout. Pak vytřeme vnitřek kachny kašovinou a necháme v chladnu rozležet. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájená rajčata, podlijeme vodou a pečeme doměkka. Pak rozdělíme na porce a necháme ve šťávě provařit, aby z nádivky zahoustla. Šťávu procedíme na kachnu a podáváme s brambory.