Marináda: 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce sherry,
Omáčka: 10 dkg sečuánské zeleniny, 1/2 malá cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 1/2 lžíce vinného octa, 1/2 lžíce oleje na smažení, hlávkový salát (na ozdobu), naťová cibulka (na ozdobu)
www.tacos.cz Kachnu upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 1,5 hodiny, přičemž ji stále poléváme vypečenou šťávou. Upečenou kachnu ochladíme a rozkrájíme na porce. Šťávu z pečení také ochladíme a sebereme z ní tuk.
www.tacos.cz Sečuánskou zeleninu usekáme. Česnek a cibuli usekáme nadrobno. Rozehřejeme olej a zeleninu, cibuli a česnek v něm osmažíme, pak přidáme další ingredience omáčky, přivedeme do varu, vlejeme šťávu z pečeně a ochladíme.
www.tacos.cz Porce kachny polejeme omáčkou a dáme znovu do chladu. Podáváme na listech salátu posypané usekanou naťovou cibulkou.