Kachna po sečuánsku - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1.5 kg kachny, sůl,
Marináda: 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce sherry,
Omáčka: 10 dkg sečuánské zeleniny, 1 malá cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce oleje na smažení, hlávkový salát (na ozdobu), naťová cibulka (na ozdobu)
Všechny ingredience marinády pečlivě promícháme. Vykuchanou a umytou kachnu propícháme vidličkou, osolíme a vložíme do marinády. Necháme 3 hodiny odležet. Asi v polovině doby kachnu obrátíme, aby se marináda dobře vsákla.
Kachnu upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 1,5 hodiny, přičemž ji stále poléváme vypečenou šťávou. Upečenou kachnu ochladíme a rozkrájíme na porce. Šťávu z pečení také ochladíme a sebereme z ní tuk.
Sečuánskou zeleninu usekáme. Česnek a cibuli usekáme nadrobno. Rozehřejeme olej a zeleninu, cibuli a česnek v něm osmažíme, pak přidáme další ingredience omáčky, přivedeme do varu, vlejeme šťávu z pečeně a ochladíme.
Porce kachny polejeme omáčkou a dáme znovu do chladu. Podáváme na listech salátu posypané usekanou naťovou cibulkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka