cpt. Cook
 

Kachna po pekingsku

Kachna po portugalsku

Kachna po sečuánsku

Kachna po soloňském způsobu

Kachna po srbsku

Kachna s ananasem a třešněmi

Kachna s meruňkovou náplní

Kachna s pomerančem

Kachna s pomerančovou omáčkou

Kachna se zelím
(Veszprém)

Kachní prsa na karí

Kachní prsa na malinách

Kachní prsa plněná dýní a pomerančem

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a pastinákovým pyré

Kachní prsa s čínským zelím

Kachní prsa s omáčkou z portského a fíků

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg kachních prsíček, sůl, olej, rozmarýn, bílý pepř, zelený pepř, červený pepř,

Na omáčku: 1/2  pomeranč, 1/2 lžíce másla, 1/4 l šťávy z pečených prsou, 1/2 lžíce pomerančového džemu, sůl, mletý pepř, 1/8 l sladké smetany, krystalový cukr

zkopírováno z http://www.tacos.cz Kachní prsa osolíme, opepříme třemi druhy pepře, posypeme rozmarýnem a necháme odležet asi 2 hodiny. Potom opečeme na oleji dorůžova.

www.tacos.cz Omáčka: Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme pomerančovou šťávou a svaříme. Poté přidáme výpek z masa, pomerančovou marmeládu a povaříme. Zjemníme máslem a smetanou. Ke konci můžeme zakápnout pomerančovým likérem. Kachní prsa servírujeme středně propečená (medium) s čerstvě podušenou zeleninou (mrkev, brokolice apod.).

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3557x    verze pro tisk

Kachní prsíčka na zeleném pepři s liškami

Kachní stehna podle prababičky

Kachnička s vánoční nádivkou pečená do křupava