Kachna s ananasem a třešněmi - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 mladá kachna, 1 střední cibule, 3 plátky celeru, 4 plátky čerstvého nebo kompotovaného ananasu, 2 lžíce medu, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vodky, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje na smažení, několik kompotovaných třešní
Kachnu vykucháme, opláchneme, osušíme a osolíme. Cibuli oloupáme a pokrájíme na plátky. Celer omyjeme a pokrájíme na kostky. Kachnu vložíme do větší nádoby na vaření. Zalejeme litrem vody. Přidáme cibuli, nakrájené plátky celeru, sůl a pepř. Uvedeme do varu. Zmenšíme plamen a vaříme pod pokličkou 1 hodinu a 15 minut. Kachnu vyjmeme a ochladíme, stáhneme kůži a vykostíme. Maso nakrájíme na malé kousky.
200 ml vývaru z kachny uvedeme do varu. Kousky masa osmažíme na rozpáleném oleji. Přidáme sójovou omáčku a med, zamícháme. Asi po 20 vteřinách přilejeme vodku a vývar z kachny. Mícháme až do doby, kdy se začne vařit, pak přidáme kousky ananasu, uvedeme do varu a necháme ještě 2 minuty na plotně.
Přendáme na misku, ozdobíme třešněmi a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka