Hovězí maso po starodávnu
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 kg zadního hovězího, 1/2 telecí nožička (i vepřová), 6 plátků slaniny, 1/3 l bílého vína, 1/3 l vývaru, 150 dkg karotky, 10 dkg cibule, sůl, mletý pepř, tymián, 3 lžíce rajčatového protlaku, 6 dkg másla, 150 dkg brambor, 1/2 lžíce zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso opečeme ze všech stran spolu s cibulí na pekáčku, přidáme slaninu, tymián, pepř a sůl, zalijeme vínem a bujónem a dusíme asi hodinu a půl téměř doměkka. Pak přidáme karotku, protlak a dusíme ještě asi půl hodiny. Mezitím uvaříme brambory téměř doměkka. Přidáme je spolu s petrželkou k masu a pečeme ještě asi pět minut.