Hovězí maso à la Stroganov s tykví
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 40 dkg roštěnce, 1/2 velká cibule, 30 dkg tykve, 1/2 lžíce oleje, 1/2 hrneček vývaru, 1/2 hrneček smetany, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso pokrájíme na nudličky, cibuli na kolečka a tykev na kostičky. Rozehřejeme olej, vložíme do něj nejdříve cibuli, poté maso a nakonec tykev. Vše osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 30 minut. V hrnečku smícháme smetanu s pepřem a solí a zalijeme měkké maso se zeleninou. Krátce povaříme a podáváme. Jako příloha se hodí smažené brambůrky nebo žampiónová rýže.