www.tacos.cz Týmž způsobem můžeme dělat i maso srnčí.
www.tacos.cz Obměny:
www.tacos.cz 1. Přidáme pod maso hodně cibule krájené na kolečka.
www.tacos.cz 2. Přidáme pod maso cibuli a houby (čerstvé nebo sušené, předem máčené).
www.tacos.cz 3. Přidáme kromě cibule i kořenovou zeleninu.
www.tacos.cz 4. Přidáme opět cibuli i kořenovou zeleninu, ale ještě také bobkový list, nové koření a citrónovou kůru. Šťávu pak na konec obarvíme i osladíme páleným cukrem a přikyselíme, po případě zlepšíme vínem nebo smetanou.
www.tacos.cz 5. Po staročesku se zázvorem. Maso jen osolíme a udusíme. Na konec je posypeme zázvorem a odkryté dáme do trouby zapéci, až dostane barvu
www.tacos.cz 6. Šťavnaté s rajčaty. Pod maso přidáme hodně nakrájené cibule, rozpůlená rajčata i sladkou papriku a udusíme. Na konec maso nezaprašujeme, nýbrž šťávu zahustíme kyselou smetanou s trochou mouky. Podáváme s nudlemi nebo bramborovými šiškami či houskovými knedlíky apod. Sestavu doplníme zeleninovou polévkou nebo ovocem po obědě.