Hovězí maso anýzové
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg hovězího roštěnce, 2 lžíce škrobové moučky, 2 vejce, olej, 1/2 lžička mletého anýzu, 40 dkg zelí, 1/2 šálek vývaru z masoxu, glutasol, 15 lžic desertního vína, mletý pepř, sůl, vinný ocet, moučkový cukr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné maso nakrájíme na hrubší nudle. Promícháme s vejci, škrobem a solí a necháme hodinu odležet. Zelí (nakrájené na kostičky) mírně povaříme, propláchneme studenou vodou a zakápneme citrónem. Do rozehřátého oleje dáme zpěnit anýz, přidáme maso a orestujeme. Zvlášť orestujeme na troše oleje zelí, přidáme maso, mírně podlijeme, produsíme, ochutíme špetkou pepře, cukru, glutasolu a soli, přidáme víno, zakápneme máčeným škrobem a krátce podusíme.