www.tacos.cz Maso vložte do hrnce zalijte vodou a uveďte do varu. Pěnu seberte. Přidejte koření, bylinky a oloupaný stroužek česneku. Vařte mírným varem. Cibuli a mrkev oloupejte a přidejte k masu 30 minut před dokončením. Pórek očistěte, podélně rozkrojte až do poloviny, omyjte, svažte a asi 20 minut vařte ve vývaru.
www.tacos.cz Hovězí tuk z vařeného masa nakrájejte na malé kostičky, zahřejte, zaprašte moukou a krátce zpěňte. Přilejte 1/2 l masového vývaru, vařte 10 minut, proceďte. Omáčku ochuťte smetanou, solí, pepřem a citrónovou šťávou. Křen přidejte po lžících a omáčku dochuťte. Podávejte ji v omáčníku.
www.tacos.cz Náš tip: Křen může mít jemnou chuť, ale může být také ostrý. Nejlepší je čerstvě nastrouhaný z mladých, nedřevnatých kořenů.
www.tacos.cz Příloha: Vařené brambory, míchaný zeleninový salát jako předkrm