Hortobáďské hovězí plátky
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 plátky zadního hovězího, 3 lžíce oleje, 4 lžíce hladké mouky, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 cibule, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 2 zelené papriky, 3 rajčata, majoránka, kmín, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Plátky na okrajích nařízneme, naklepeme a osolené obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej, plátky po obou stranách prudce opečeme, vyjmeme je a dáme stranou. Na oleji v pánvi zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kmín, majoránku, krátce zamícháme. Přidáme protlak, krátce osmahneme, podlijeme a přidáme maso. Dusíme zvolna pod pokličkou, mírně podléváme. K masu přidáme na nudličky nakrájené papriky a spařená, oloupaná a rozkrájená rajčata.