cpt. Cook
 

Filet mignon v pepřové krustě s čokoládovo-portskou omáčkou

Filet mignon v solné krustě
(Filet mignon en croûte de sel au thym)

Filipínské hovězí

Flekken
((pečeně pečená nad dřevěným uhlím))

Florentské roštěnky

Frankfurtská pečeně

Grilovaná roštěná

Hašé z vařeného hovězího

Horalský tymbál

Hortobáďské hovězí plátky

Hotpot

Hovězí Acapulco

Hovězí balenka plněná

Hovězí Bourguignon

Hovězí filet na červeném víně
(Filet de boeuf au vin rouge)

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí hranolky v pepři

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg zadního hovězího, 20 dkg sójové omáčky, 2 dl vína šao-sing, 1/2 špetka strouhaného zázvoru, 1/2  badyán, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžičky wei-su, 1/2 malá cibule, 1/2 špetka mleté skořice, sůl, olej na smažení, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předem si připravíme nálev ze sójové omáčky, vína, wei-su, zázvoru, cukru, malé cibule, hvězdičky badyánu a vody. Tento nálev uvedeme do varu a vložíme do něj opraný a očištěný váleček hovězího masa. Nálev dolijeme vodou tak, aby maso bylo zcela ponořeno. Na mírném ohni necháme maso vařit do změknutí. Po uvaření maso vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme po vlákně na plátky 1 cm silné. Vložíme do rozpáleného oleje a 2 minuty smažíme. Současně s masem podáváme v miskách směs pepře se solí, ve které se hranolky namáčejí.

www.tacos.cz Nálev od vaření přecedíme a uložíme do chladna. Hodí se k dochucení polévek nebo omáček.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2947x    verze pro tisk

Hovězí hrudí s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk

Hovězí jazyk uzený

Hovězí kostičky v zelenině