cpt. Cook
 

Filet mignon v pepřové krustě s čokoládovo-portskou omáčkou

Filet mignon v solné krustě
(Filet mignon en croûte de sel au thym)

Filipínské hovězí

Flekken
((pečeně pečená nad dřevěným uhlím))

Florentské roštěnky

Frankfurtská pečeně

Grilovaná roštěná

Hašé z vařeného hovězího

Horalský tymbál

Hortobáďské hovězí plátky

Hotpot

Hovězí Acapulco

Hovězí balenka plněná

Hovězí Bourguignon

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí filet na červeném víně

Filet de boeuf au vin rouge

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg hovězí svíčkové, sůl, mletý pepř,

omáčka: 10 cl červeného vína, 10 cl portského vína, 2.15 dl telecího vývaru, 4  šalotky, 30 dkg másla, sůl, mletý pepř,

vývar: 1/2 l červeného vína, 2  cibule, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 1/2  bobkový list, tymián, rozmarýn, 15 kuliček celého pepře,

zeleninová obloha: 6  mrkví, 1/2  cuketa, 115 malých cibulí

zkopírováno z http://www.tacos.cz Na vývar očistíme cibule a řapíkatý celer, zeleninu nakrájíme na malé kostičky (brunoise) a dáme povařit do červeného vína s bylinkami a celým pepřem. Očistěné maso nakrájíme na silnější plátky, porce asi 140 g. Zeleninu na obložení očistíme, mrkev a cuketu vykrajujeme do špalíčků velikosti velkých oliv, malé cibulky oloupeme. Každou zvlášť necháme změknout povařením ve slané vodě, nerozvaříme ji ale. Na omáčku svaříme červené víno s portským a nadrobno nakrájenou šalotkou. Redukujeme tekutinu na třetinu, necháme trošku zchládnout a vmícháme po malých kouscích máslo. Přecedíme a přilejeme telecí základ, prohřejeme a dochutíme.

www.tacos.cz Vývar z vína přivedeme k varu a vložíme do něj plátky masa, povaříme zlehka asi 8 minut. Šetrné vaření zachová chuť a jemnost svíčkové, při podávání bude vnitřek krásně růžový. Na vyhřáté talíře nalejeme trošku omáčky, na ni klademe maso a obložíme zeleninou.

vloženo 30.10.2013    zobrazeno 2253x    verze pro tisk

Hovězí hranolky v pepři

Hovězí hrudí s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk

Hovězí jazyk uzený

Hovězí kostičky v zelenině