cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Filet mignon v pepřové krustě s čokoládovo-portskou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 plátky hovězí svíčkové, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky mletého bílého pepře, 1/2 lžíce soli, 2 lžíce nasekané šalotky, 1/2 šálku portského vína, 2 lžíce aceta balsamica, 1/2 šálku hovězího vývaru, 1/2 lžička rozdrceného čerstvého rozmarýnu, 2.8 dkg hořkosladké čokolády
zkopírováno z http://www.tacos.cz Steaky nechte 30 minut stát při pokojové teplotě. Předehřejte troubu na 205 °C. Steaky potřete polovinou oleje, posypte pepřem a solí. Zbývající olej rozehřejte na velké pánvi vhodné i do trouby na středně vysoké teplotě. Přidejte steaky. Smažte 4 minuty a v polovině pečení je jednou otočte. Přeneste pánev do trouby. Pečte nezakryté 9 až 11 minut až jsou středně propečené a teploměr vložený do středu neukáže 58 °C. Steaky přendejte na talíř, volně je přikryjte fólií a nechte stát.

www.tacos.cz Do pánve přidejte šalotku a za stálého míchání restujte na mírném ohni minutu. Přidejte portské a balzamikový ocet, povařte 3 minuty. Přidejte vývar a rozmarýn, znovu povařte. Všlehejte nadrobenou alespoň 60% čokoládu, až se rozpustí a omáčka mírně zhoustne, 2 až 3 minuty. Omáčku podávejte ke steakům.

vloženo 14.01.2022    zobrazeno 495x    verze pro tisk

Filet mignon v solné krustě
(Filet mignon en croûte de sel au thym)

Filipínské hovězí

Flekken
((pečeně pečená nad dřevěným uhlím))

Florentské roštěnky

Frankfurtská pečeně

Grilovaná roštěná

Hašé z vařeného hovězího

Horalský tymbál

Hortobáďské hovězí plátky

Hotpot

Hovězí Acapulco

Hovězí balenka plněná

Hovězí Bourguignon

Hovězí filet na červeném víně
(Filet de boeuf au vin rouge)

Hovězí hranolky v pepři

Hovězí hrudí s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk

Hovězí jazyk uzený

Hovězí kostičky v zelenině