Hovězí jazyk
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 80 dkg hovězího jazyka, 7 lžic sójové omáčky, 15 lžic oleje, 2 stroužky česneku rozdrcené, 1/2 cibule nakrájené nadrobno, 2 dl rajčatové šťávy, 6 lžic kečupu, 1/2 dl bílého vína, 6 dl hovězího vývaru, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky fenyklu, 2.15 dl strouhaného tvrdého sýra, 215 dkg žampiónů nakrájených na plátky, 10 dkg oliv zelených plněných, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí jazyk uvaříme 20 minut ve vodě. Jazyk vyndáme a oloupeme. Oloupaný jazyk vrátíme do hrnce a vaříme dalších 90 minut. Uvařený jazyk pomažeme sójovou omáčkou a na rozpáleném oleji osmažíme do zlatova. Vyndáme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a na něm osmahneme cibuli a česnek do zlatova. Přidáme rajskou šťávu, kečup, vývar, víno, fenykl a bobkový list. Přidáme jazyk a dusíme 15 minut. Přidáme zbytek přísad a dusíme dalších 5 minut. Podle chuti posolíme a popepříme, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.