cpt. Cook
 

Almendrada

Aromatické kuře na studeno

Avset - plněný chléb

Babiččino kuřecí soté se žampiony
(Sauté de poulet façon grand-mère, champignons et pommes grenailles)

Bosaka

Bozartma z kuřete

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bylinkové kuřecí soté

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 1/2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 1/2 šálku suchého bílého vína, 4 lžíce nasekaných bylinek, 1/2  citrónu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře očistíme a naporcujeme na osminy: oddělíme stehna a rozpůlíme je v kloubu. Trup rozzmáčkneme přitlačením k prkénku, odřízneme z něj zadní část a odložíme pro vývar, přední část (prsa) rozřízneme nejprve podélně a pak také přepůlíme. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme. V nízkém hrnci nebo hluboké pánvi rozpálíme máslo s olejem a maso na něm necháme asi 5 minut ze všech stran zezlátnout. Pokud se všechno nevejde najednou, můžeme je osmažit na etapy. Kuře vyjmeme a výpečky ze dna odškrábneme a rozpustíme vínem. Vrátíme kuře do hrnce, přiklopíme a 15 minut opatrně dusíme. Potom zasypeme větší částí sekaných bylinek (jako tymián, rozmarýn, petrželka, pažitka, kopr, estragon, kerblík nebo koriandr). Dusíme doměkka, asi dalších 10 minut. Maso přendáme na servírovací mísu či rovnou na talíře, omáčku ochutnáme, dochutíme podle potřeby solí, pepřem, citrónovou šťávou a zbylými bylinkami a přelejeme ji na maso.
vloženo 23.06.2013    zobrazeno 2449x    verze pro tisk

Cejlonské kuře na karí

Celestýnské kuře
(Poulet célestine)

Citronová kuřecí piccata

Citronové kuře na těstovinové rýži

Cordon bleu po sicilsku
(Cordon bleu di pollo alla siciliana)

Country captain

Čahohbili (kavkazská specialita)

Čachohbili z kuřete

Čachochbilli z kuřete

Čerkézské kuře
(Cerkez tavugu)

Česnekové kuře

Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou

Ďábelské kuře