cpt. Cook
 

Almendrada

Aromatické kuře na studeno

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Avset - plněný chléb

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg vařeného kuřete, 150 dkg veky (bílého chleba), olej, 1/2 šálek tlučených vlašských ořechů, 1/2 šálek nastrouhaných mandlí, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, máta peprná, kerblík, saturejka, kopr, estragon, yzop (po jedné lžíci bylinek na porci), 1/2  citrónu na šťávu, 4 lžíce bujónu (masox), 1/2 šálek šťávy z pečeně
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na malé kousky a rychle opečeme na oleji. Bílý chléb rozkrojíme po délce, vydlabeme střídu a smícháme ji s mandlemi, polovinou bylinek, masem, šťávou z citrónu a s bujónem, s pepřem a se solí. Naplníme vydlabaný chléb, přiklopíme na sebe obě části. Polijeme omáčkou z pečeně a posypeme jemně nakrájenými zelenými bylinkami. Krájí se až na stole a podává se s hlávkovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2423x    verze pro tisk

Bosaka

Bozartma z kuřete

Bylinkové kuřecí soté

Cejlonské kuře na karí

Celestýnské kuře
(Poulet célestine)

Čahohbili (kavkazská specialita)

Čachohbili z kuřete

Čachochbilli z kuřete

Čerkézské kuře
(Cerkez tavugu)

Česnekové kuře

Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou

Ďábelské kuře

Dopiaza z kuřete

Drůbeží špíz s ořechovou omáčkou

Dušená drůbež na zelenině a cibulce

Dušená směs kuřecího a vepřového masa

Dušené kuře s bílou omáčkou