cpt. Cook
 

Almendrada

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Aromatické kuře na studeno

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  6  kuřecích prsíček bez kůže, 2 lžíce medu, 1/2  pomeranč na kůru i na šťávu, 1/2  pomeranč na šťávu, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce sójové omáčky, sůl, mletý pepř, 1/2  hlávkový salát
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C). Kuřecí prsíčka položte do mělčího pekáčku. Smíchejte med, pomerančovou kůru a šťávu, olej, sójovou omáčku, sůl i pepř a přelijte přes maso. Dobře ho ve směsi obalte. Pečte 40-45 minut, v polovině pečení maso obraťte a občas přelévejte vypečenou šťávou. Mělo by být pěkně zlatavé, lesklé a šťáva ke konci téměř vypečená. Pokud se prsíčka pečou rychle a šťáva se vypéká, dolijte ji trochou horké vody.

www.tacos.cz Maso nechte vychladnout a zabalte do alobalu. V chladu ho tak můžete uchovat do druhého dne. Servírovací talíř pokryjte listy salátu a na ně naaranžujte maso nakrájené na tenčí plátky. Pokud jste kuře chladili, naporcujte ho klidně hned po vyjmutí z ledničky, ale před podáváním ho nechte chvíli v pokojové teplotě.

vloženo 01.11.2008    zobrazeno 3380x    verze pro tisk

Avset - plněný chléb

Babiččino kuřecí soté se žampiony
(Sauté de poulet façon grand-mère, champignons et pommes grenailles)

Bosaka

Bozartma z kuřete

Bylinkové kuřecí soté

Cejlonské kuře na karí

Celestýnské kuře
(Poulet célestine)

Citronová kuřecí piccata

Citronové kuře na těstovinové rýži

Cordon bleu po sicilsku
(Cordon bleu di pollo alla siciliana)

Country captain

Čahohbili (kavkazská specialita)

Čachohbili z kuřete

Čachochbilli z kuřete

Čerkézské kuře
(Cerkez tavugu)

Česnekové kuře

Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou

Ďábelské kuře