cpt. Cook
 

Almendrada

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Aromatické kuře na studeno

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  6  kuřecích prsíček bez kůže, 2 lžíce medu, 1/2  pomeranč na kůru i na šťávu, 1/2  pomeranč na šťávu, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce sójové omáčky, sůl, mletý pepř, 1/2  hlávkový salát
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C). Kuřecí prsíčka položte do mělčího pekáčku. Smíchejte med, pomerančovou kůru a šťávu, olej, sójovou omáčku, sůl i pepř a přelijte přes maso. Dobře ho ve směsi obalte. Pečte 40-45 minut, v polovině pečení maso obraťte a občas přelévejte vypečenou šťávou. Mělo by být pěkně zlatavé, lesklé a šťáva ke konci téměř vypečená. Pokud se prsíčka pečou rychle a šťáva se vypéká, dolijte ji trochou horké vody.

www.tacos.cz Maso nechte vychladnout a zabalte do alobalu. V chladu ho tak můžete uchovat do druhého dne. Servírovací talíř pokryjte listy salátu a na ně naaranžujte maso nakrájené na tenčí plátky. Pokud jste kuře chladili, naporcujte ho klidně hned po vyjmutí z ledničky, ale před podáváním ho nechte chvíli v pokojové teplotě.

vloženo 01.11.2008    zobrazeno 2122x    verze pro tisk

Avset - plněný chléb

Bosaka

Bozartma z kuřete

Bylinkové kuřecí soté

Cejlonské kuře na karí

Celestýnské kuře
(Poulet célestine)

Čahohbili (kavkazská specialita)

Čachohbili z kuřete

Čachochbilli z kuřete

Čerkézské kuře
(Cerkez tavugu)

Česnekové kuře

Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou

Ďábelské kuře

Dopiaza z kuřete

Drůbeží špíz s ořechovou omáčkou

Dušená drůbež na zelenině a cibulce

Dušená směs kuřecího a vepřového masa

Dušené kuře s bílou omáčkou