cpt. Cook
 

Almendrada

Aromatické kuře na studeno

Avset - plněný chléb

Bosaka

Ázejbajdžán   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bozartma z kuřete

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 60 dkg brambor, 20 dkg másla, 1/2  cibule, 15 g mleté papriky (nebo menší čerstvá paprika), 4 dkg koriandru, 4 dkg kopru, 1/2 špetka kurkumy nebo šafránu, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle. Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme nakrájenou cibuli a pokud máme čerstvou papriku, tak i papriku (sušenou přidáváme až do vývaru), na kterou dáme oloupané brambory rozkrájené na větší kousky (střední brambor asi na 4 dílky). Vrátíme zpátky opečené kousky kuřete, přidáme kurkumu nebo šafrán a ihned zalijeme vodou, tak aby všechny suroviny byly ponořené. Vaříme asi 30-40 minut, než kuře a brambory změknou. Asi 5 minut před dovařením vsypeme nadrobno nakrájený koriandr a kopr.
vloženo 15.02.2008    zobrazeno 2258x    verze pro tisk

Bylinkové kuřecí soté

Cejlonské kuře na karí

Celestýnské kuře
(Poulet célestine)

Čahohbili (kavkazská specialita)

Čachohbili z kuřete

Čachochbilli z kuřete

Čerkézské kuře
(Cerkez tavugu)

Česnekové kuře

Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou

Ďábelské kuře

Dopiaza z kuřete

Drůbeží špíz s ořechovou omáčkou

Dušená drůbež na zelenině a cibulce

Dušená směs kuřecího a vepřového masa

Dušené kuře s bílou omáčkou