Zajíc na černo
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 přední díl zajíce, kořenová zelenina, 1/2 cibule, sůl, mletý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček, tymián, 2 lžíce vepřového sádla nebo 2x víc slaniny, 15 kostek kostkového cukru na karamel, 2 lžíce pikantní tmavé zavařeniny, citrónová šťáva nebo ocet, 1/2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso předem opereme, zbavíme blan i šlach a rozdělíme na kusy. Na cibuli osmažíme všechnu kořenovou zeleninu s pepřem, novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem a tymiánem. Osmažíme nejlépe na kousku slaniny, přidáme rozděleného zajíce, osolíme a hned podlijeme, aby se napolo vařil. Když je maso měkké, přidáme pro barvu i chuť pálený cukr a také tmavou zavařeninu, na příklad ostružinovou, podle potřeby přikyselíme nebo přisladíme a zahustíme jíškou. Podáváme s knedlíkem. Oběd doplníme zeleninovou polévkou nebo ovocem.