Švédské karbenátky z divočiny recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Propasírujeme je a promícháme s mlékem a máslem na hladkou kaši. Podle chuti je dosolíme a opepříme.
www.tacos.cz Z tvrdého bílého chleba odřízneme kůrku a v robotu zpracujeme na strouhanku. Půlku rozprostřeme na voskovaný papír, půlku odložíme. Předehřejeme si troubu na 175 °C. Dvakrát pomleté maso ze zvěřiny osolíme, přidáme mletý bílý pepř, žloutky, hustou šlehačku a dobře vše promícháme v kuchyňském robotu. Ze směsi vytváříme velké placičky, po jedné na porci. Položíme je na strouhanku a druhou polovinou zasypeme. Osmažíme je z jedné strany na pánvi na másle, potom je obrátíme a necháme dojít v troubě 8 minut.
www.tacos.cz Šalotku jemně nasekáme a necháme ji zhnědnout na másle, přidáme prohřát hrášek. Osolíme, opepříme podle chuti. Omáčku doladíme studeným máslem. Hotové karbenátky podáváme obložené bramborovou kaší, hráškem a smaženou šalotkou. Okolo nalejeme hustou omáčku a případně ozdobíme plátky dušených hříbků.