zkopírováno z http://www.tacos.cz Mladého zajíce upravujeme bez mořidla, starého s mořidlem. Zaječí zadek zbavíme ostrým nožem blan a protáhneme hustě slaninou. Na pekáči rozpustíme máslo, přidáme jemně nakrájenou zeleninu, cibuli a usmažíme do zlatova. Pokapeme octem a zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list, tymián, celý pepř, nové koření, citrónovou kůru i šťávu, hořčici a kostky cukru. Zvěřinu osolíme, vložíme na pekáč a dusíme do měkka. Měkkého zajíce vyjmeme, nakrájíme na díly a vložíme do jiné nádoby. Šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali hladkou mouku. Dobře povaříme a přecedíme na rozkrájenou zvěřinu. Nakonec rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu.
www.tacos.cz Příloha: houskový knedlík