Zajíc na černo - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 přední díl zajíce, kořenová zelenina, 1 cibule, sůl, mletý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček, tymián, 2 lžíce vepřového sádla nebo 2x víc slaniny, 5 kostek kostkového cukru na karamel, 2 lžíce pikantní tmavé zavařeniny, citrónová šťáva nebo ocet, 1 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky
Maso předem opereme, zbavíme blan i šlach a rozdělíme na kusy. Na cibuli osmažíme všechnu kořenovou zeleninu s pepřem, novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem a tymiánem. Osmažíme nejlépe na kousku slaniny, přidáme rozděleného zajíce, osolíme a hned podlijeme, aby se napolo vařil. Když je maso měkké, přidáme pro barvu i chuť pálený cukr a také tmavou zavařeninu, na příklad ostružinovou, podle potřeby přikyselíme nebo přisladíme a zahustíme jíškou. Podáváme s knedlíkem. Oběd doplníme zeleninovou polévkou nebo ovocem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka