cpt. Cook
 

Postřekovské ledvinky

Pražená játra

Ražniči z telecích jater

Sečuánská játra

Sýr a játra na jehle

Telecí játra Lisabon

Telecí játra na cibulce s jablky

Telecí játra po maďarsku

Telecí játra s flambovanou hruškou

Telecí játra s kuřetem a mandlemi

Telecí játra s ovocem

Telecí játra s pečenými jablky a cibulí

Telecí játra ve sladkokyselé omáčce
(Ficatu ca 'acitu)

Telecí ledvina

Telecí ledvinky po vinařském způsobu

Vepřová játra po španělsku

Vepřová játra s mandlemi

Vepřová játra v červeném oleji

Vepřová játra valašská

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové ledvinky Čchao

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg očistěných vepřových ledvinek, 1/2 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 3 lžíce oleje, 15 dkg máčeného jidášova ucha, 1/2  pórek, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce vína šao-sing, 1/2 lžičky octa, wei-su, olej na zakápnutí
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vepřové ledvinky po délce na plocho rozřízneme a vyjmeme žilnatou část z jejich středu. Dobře propereme v tekoucí vodě a nakrájíme na kostičky, které promícháme s máčeným škrobem a solí. Vložíme do rozpáleného oleje, prudce osmahneme, přidáme na kousky rozkrájené máčené černé houby, plátky česneku a kostičky pórku. Stále prudce restujeme. Pak zalijeme vývarem a dochutíme sójovou omáčkou, vínem, octem, wei-su a solí. Promícháme a zakápneme olejem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2569x    verze pro tisk