Vepřová játra valašská
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 215 dkg vepřového bůčku, 215 dkg předního hovězího, 30 dkg vepřových jater, 2 lžíce strouhanky, 1/2 dl mléka, 2 vejce, 1/2 cibule, 2 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, sůl, kmín, 1/2 lžíce vepřového sádla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso jemně semeleme, přidáme rozetřený česnek, jemně nakrájenou cibuli, vejce, strouhanku, mléko, koření a sůl. Zpracujeme ve vláčnou fáš, kterou rozdělíme na díly podle počtu porcí. Játra taktéž rozkrájíme na stejný počet dílů a zabalíme je do masové směsi. Nejlépe je takto upravená játra ještě zabalit do vepřové bránice. Pak obalená játra rozložíme na vymazaný pekáček, zapečeme, mírně podlijeme a dopečeme. Při pečení přeléváme výpekem. Vhodná příloha je mladé dušené zelí a bramborové knedlíky s cibulkou.