10 porcí: 1
/2 kg vepřových jater, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce červeného oleje,
15 lžic desertního vína, 3 feferonky, 1
/2 pórek, 10 dkg kapie, 1
/2 lžíce škrobové moučky, 1/2 lžičky glutasolu, 1
/2 dl vývaru, sůl,
Červený olej: 1/2 dl oleje, 1/2 lžičky chilli papriček
zkopírováno z http://www.tacos.cz Játra nakrájíme na velmi jemné plátky a ve vařící vodě krátce povaříme tak, aby nekrvácela. Propláchneme studenou vodou a necháme na sítě okapat. Ze sójové omáčky, vína, vývaru, glutasolu a jemně sekaných pfeferonek si uvaříme zálivku. Mírně zahustíme škrobem a necháme prochladnout. Játra zalijeme, dochutíme solí a červeným olejem, přidáme na nudličky nakrájený pórek a kapie a necháme 1 den marinovat. Podáváme s pečivem.
www.tacos.cz Červený olej si připravíme tak, že na pánvi rozehřejeme stolní olej, vmícháme do něj červené chilli papričky a krátce je osmahneme, až olej dostane načervenalou barvu a ostrou příchuť. Červený olej si můžeme připravit do zásoby. Nekazí se.