cpt. Cook
 

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Postřekovské ledvinky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg vepřových ledvinek, 1/2  cibule, 2  párky, 1.15 dl smetany, 15 dkg vepřového sádla, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 l hovězího vývaru, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody, případně zbylý tuk a přes noc je namočíme do mléka. Druhý den ledvinky propláchneme, nakrájíme na tenké plátky, dvakrát až třikrát je povaříme vždy v čisté vodě a nakonec opět dobře propláchneme studenou tak, abychom odstranili sraženiny. Cibuli nakrájíme najemno na kostičky, párek na kolečka. V kastrolu rozpálíme sádlo, přídáme cibuli, párek a lehce orestujeme, až je cibulka do sklovita. Přihodíme připravené ledvinky, zarestujeme, přidáme papriku, opět zarestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, opepříme, osolíme a podusíme doměkka, minimálně 20 minut (během vaření podle potřeby podléváme vývarem), aby se mouka dobře provařila a ledvinky změkly. Na závěr zjemníme smetanou. Podáváme nejlépe s chlebem nebo rýží.
vloženo 02.05.2010    zobrazeno 2382x    verze pro tisk

Pražená játra

Ražniči z telecích jater

Sečuánská játra

Sýr a játra na jehle

Telecí játra Lisabon

Telecí játra na cibulce s jablky

Telecí játra po maďarsku

Telecí játra s flambovanou hruškou

Telecí játra s kuřetem a mandlemi

Telecí játra s ovocem

Telecí játra s pečenými jablky a cibulí

Telecí játra ve sladkokyselé omáčce
(Ficatu ca 'acitu)

Telecí ledvina

Telecí ledvinky po vinařském způsobu

Vepřová játra po španělsku

Vepřová játra s mandlemi

Vepřová játra v červeném oleji

Vepřová játra valašská

Vepřové ledvinky Čchao