Vepřová játra s mandlemi
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg vepřových jater, olej, 1/2 větší pórek, 3 stroužky česneku, 10 dkg mandlí (loupané a pražené), 4 feferonky, 15 lžic sójové omáčky, vegeta, 2 lžíce škrobové moučky, 1/2 vejce, 2 papriky červené (kapie), 1/2 šálek vývaru z masoxu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odblaněná játra nakrájíme na velmi jemné plátky (nejlépe se krájejí po mírném ztuhnutí v mrazničce). Plátky promícháme s vejcem a polovinou škrobu. Očištěný pórek a kapii nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a játra prudce osmažíme. Olej zčásti slijeme a k játrům přidáme zeleninu, utřený česnek, sekané feferonky a pražené mandle. Podusíme a spojíme zálivkou ze sójové omáčky, vývaru, vegety a škrobu, opět krátce podusíme, dochutíme a dosolíme.