cpt. Cook
 

Postřekovské ledvinky

Pražená játra

Ražniči z telecích jater

Sečuánská játra

Sýr a játra na jehle

Telecí játra Lisabon

Telecí játra na cibulce s jablky

Telecí játra po maďarsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí játra s flambovanou hruškou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg telecích jater, olej, sůl, mletý pepř, 2 lžíce másla, 8 dkg cukru krupice, 1/2  citrónu, 4 lžíce hruškovice, 4  hrušky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Játra očistíme, nakrájíme na širší plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme olejem. Pečeme z obou stran na grilu. Cukr vsypeme do pánve a necháme pomalu karamelizovat, potom přidáme šťávu z citronu, máslo a promícháme. Odstavíme z plotny, do směsi přidáme menší hrušky, oloupané a nakrájené na měsíčky, a krátce podusíme. Přilijeme hruškovici, zapálíme a opatrně flambujeme (hruškovici můžeme ještě předtím nahřát v naběračce, lépe chytne a zvýrazní se její aroma). Hrušky necháme v pánvi, dokud plamen nezhasne. Podáváme s grilovanými játry, bramborovou kaší a smaženými cibulovými kroužky.
vloženo 15.11.2013    zobrazeno 1641x    verze pro tisk

Telecí játra s kuřetem a mandlemi

Telecí játra s ovocem

Telecí játra s pečenými jablky a cibulí

Telecí játra ve sladkokyselé omáčce
(Ficatu ca 'acitu)

Telecí ledvina

Telecí ledvinky po vinařském způsobu

Vepřová játra po španělsku

Vepřová játra s mandlemi

Vepřová játra v červeném oleji

Vepřová játra valašská

Vepřové ledvinky Čchao