cpt. Cook
 

Postřekovské ledvinky

Pražená játra

Ražniči z telecích jater

Sečuánská játra

Sýr a játra na jehle

Telecí játra Lisabon

Telecí játra na cibulce s jablky

Telecí játra po maďarsku

Telecí játra s flambovanou hruškou

Telecí játra s kuřetem a mandlemi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí játra s ovocem

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  115 dkg telecích jater, 1/2 lžíce másla, sůl,  trochu hladké mouky,

Ovoce: 6  mandlí, 1/2 rovná lžička krystalového cukru, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžička másla, 1/2  jablko, 1/2  pomeranče, 1/2 lžíce koňaku, 1/2 lžíce šlehačky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Příprava ovoce: Oloupané mandle příčně nakrájíme a na suché pánvi s cukrem opražíme na světlý karamel. Přendáme je na talířek. Na téže pánvičce rozpustíme další část cukru, necháme slabě zkaramelizovat a zalijeme lžící vody. Pak přidáme máslo, koňak a vložíme na plátky nakrájený pomeranč a jablko. Oboje prohřejeme po obou stranách. Nesmí se vařit. Oboje dáme stranou.

www.tacos.cz Odblaněná játra slabě osolíme, poprášíme hladkou moukou a na másle opečeme na každé straně 3 minuty. Játra přendáme na talíř, šťávu zalijeme lžící vody a povaříme. Má ji být jen tolik, co se zachytí na mase, ne na talíři. K nahřátému ovoci přidáme neslazenou ušlehanou smetanu, promícháme a podáváme na dezertním talířku jako přílohu. V malém košíčku podáme toasty.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1923x    verze pro tisk

Telecí játra s pečenými jablky a cibulí

Telecí játra ve sladkokyselé omáčce
(Ficatu ca 'acitu)

Telecí ledvina

Telecí ledvinky po vinařském způsobu

Vepřová játra po španělsku

Vepřová játra s mandlemi

Vepřová játra v červeném oleji

Vepřová játra valašská

Vepřové ledvinky Čchao