Vepřové ledvinky Čchao - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg očistěných vepřových ledvinek, 1 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 3 lžíce oleje, 5 dkg máčeného jidášova ucha, 1  pórek, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, 1/2 lžičky octa, wei-su, olej na zakápnutí
Vepřové ledvinky po délce na plocho rozřízneme a vyjmeme žilnatou část z jejich středu. Dobře propereme v tekoucí vodě a nakrájíme na kostičky, které promícháme s máčeným škrobem a solí. Vložíme do rozpáleného oleje, prudce osmahneme, přidáme na kousky rozkrájené máčené černé houby, plátky česneku a kostičky pórku. Stále prudce restujeme. Pak zalijeme vývarem a dochutíme sójovou omáčkou, vínem, octem, wei-su a solí. Promícháme a zakápneme olejem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka