Valašské vepřové plátky
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 715 dkg vepřové kýty, sůl, 15 dkg rostlinného tuku, 15 dkg hladké mouky, 15 dl vody, 215 dkg čerstvých hub, 3 dkg másla, 215 dkg kysané smetany, 2 lžíce sekaného kopru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z kýty nakrájíme 2 plátky na jednu porci, mírně naklepeme, osolíme, orestujeme po obou stranách na horkém tuku, podlijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou v troubě. Měkké plátky vyjmeme, zaprášíme moukou a povaříme. Nakrájené houby orestujeme na másle, vložíme do omáčky, zalijeme kyselou smetanou, přidáme sekaný kopr, osolíme, krátce povaříme a dochutíme octem. Podáváme s houskovými knedlíky.