těsto na ravioli: 30 dkg hladké mouky, 3 vejce, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžička soli, 1/2 vejce na potření těsta,
náplň: 40 dkg mraženého špenátu, 215 dkg ricotty nebo tučného měkkého tvarohu, 10 dkg nastrouhaného parmazánu, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř,
pesto: 1/2 dl olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 snítka bazalky, 2 dkg slunečnicových semínek, 2 dkg parmazánu, sůl
www.tacos.cz Na vále vytvoříme v hromádce mouky důlek, do kterého přidáme vejce, sůl a olivový olej, důkladně vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě alespoň půl hodiny odpočinout. Z čerstvého nasekaného nebo rozmraženého špenátu důkladně vymačkáme vodu a smícháme ho s ricottou či tvarohem, dochutíme strouhaným parmezánem, solí a pepřem. Odleželé těsto vyválíme a nakrájíme na dlouhé pláty, široké asi 8 cm, jeden poklademe kopečky špenátové směsi, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a přiklopíme druhým plátem. Okolí špenátových hromádek až k samému okraji dobře umačkáme (nesmí zůstat vzduchové bubliny) a rozkrájíme na jednotlivé ravioli čtvercové taštičky velké 8 x 8 cm. Ravioli vaříme v osolené vodě s olejem přibližně 4 minuty.
www.tacos.cz Vepřovou panenku očistíme, popřípadě odblaníme, okořeníme solí, pepřem a provensálským kořením, vcelku ji osmahneme na oleji, vložíme do pekáče a pečeme při 180°C 10 až 12 minut tak, aby maso bylo šťavnaté a uvnitř růžové. Na talíř podáváme porci masa, ravioli a přeléváme pestem, můžeme ještě dozdobit hoblinou parmezánu.