na zelí: 30 dkg choriza, 1/2 cibule, 7 dkg vařených jedlých kaštanů, 2 stroužky česneku, 150 dkg špičatého zelí, 1/2 lžíce sherry nebo muškátového vinného octa, 2 jedlé kaštany k servírování, sůl
www.tacos.cz Troubu předehřejte na 140 °C. Do stejné nádoby přidejte cibuli nakrájenou na jemné plátky a smažte ji 4-5 minut až zezlátne. Přidejte jemně nasekaný česnek a restujte 30 vteřin, poté přilijte cider a přiveďte k trvalému varu, nechte ho zredukovat na polovinu, asi 3-4 minuty. Do pánve přidejte čerstvý vývar, nasekané bylinky, koření a vepřová líčka i s případnou šťávou. Přiveďte k varu, nádobu přiklopte pokličkou a vložte do trouby na 1,5 hodiny nebo až jsou líčka měkká.
www.tacos.cz Vyjměte pekáč z trouby a nechte vepřová líčka v nálevu trochu vychladnout (zabráníte tak jejich vysušení). Tekutinu přeceďte do čisté pánve a vařte ji na prudkém ohni 8-10 minut až do zredukování na dvě třetiny. Podle chuti ji dosolte a nalijte zpět na líčka.
www.tacos.cz Mezitím začněte připravovat zelí tak, že do studené široké pánve na středním ohni vložíte chorizo nakrájené na 1/2 cm kostky. Tuk se z choriza začne vypařovat, jak se pánev zahřívá, a začne karamelizovat, asi 7-8 minut. Jakmile se chorizo pěkně zbarví, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte ji 4-5 minut, dokud nezměkne. Přidejte nahrubo nastrouhané kaštany a drcený česnek a pokračujte v restování po dobu 5 minut. Přidejte na nudličky pokrájené zelí a osolte ho, aby změklo a pustilo tekutinu. Pokračujte ve vaření na středně mírném ohni za častého míchání po dobu 15 minut, dokud není zelí uvařené, ale zachová si mírnou křehkost. Na závěr přidejte muškátový nebo sherry ocet.
www.tacos.cz Při podávání dejte hromádku zelí na malý talíř nebo misku. Navrch položte horké vepřové líčko a přelijte lžící tekutiny. Na závěr na ně nastrouhejte na jemno vařené kaštany.