www.tacos.cz Vepřové koleno dejte do těsnějšího hrnce a zalijte je pokud možno malým množstvím vody. Přidejte 2/3 cibule, rozdrcené bobkové listy a celý pepř. Povařte 90 minut.
www.tacos.cz Půl hodiny před dovařením masa odeberte trochu tučného vývaru z kolena a povařte v něm kyselé zelí se zbylou cibulí a s bobulemi jalovce. Zelí duste do měkka při nízké teplotě, občas zamíchejte, nakonec dochuťte. Brambory vařte asi 20 minut, slijte, nechte vychladnout a rozmačkejte nebo prolisujte. Smíchejte s horkým mlékem a vmíchejte máslo. Osolte, ochuťte muškátovým oříškem a posypte dle chuti do zlatova opečenými kroužky cibule.
www.tacos.cz Náš tip: V tlakovém hrnci vařte vepřové koleno jen 30 minut a zelí jen 10 minut.
www.tacos.cz Příloha: Bramborová nebo hrachová kaše. Vyzkoušejte také kaši hotovou - instantní.