cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Valtický řízek

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vepřové řízky, 6 dkg másla, 115 dkg žampiónů, 1/2  vejce, hladká mouka, 1/2 lžíce oleje, 15 cl bílého vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Řízky dobře naklepeme. Na rozehřáté části másla osmažíme na plátky nakrájené žampióny, osolíme, vmícháme vejce a necháme ztuhnout. Touto směsí poklademe poloviny řízků, přeložíme a okraje sklepneme paličkou nebo upevníme jehlami. Řízky obalíme v mouce a na zbytku rozehřátého másla a oleje po obou stranách opečeme, podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka. Před dohotovením podlijeme vínem. Podáváme s opečenými brambory nebo hranolky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2341x    verze pro tisk

Vařené uzené maso

Vařené vepřové koleno s kyselým zelím

Vepřová jambalaya

Vepřová kotleta po japonsku

Vepřová kotlety na petrželce

Vepřová kýta na kmíně

Vepřová kýta po lovecku

Vepřová kýta s rybízem

Vepřová líčka, chorizo a kaštany

Vepřová panenka a špenátové ravioli

Vepřová panenka Parmentier

Vepřová pečeně debrecínská

Vepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na smetaně

Vepřová pečeně panenská

Vepřová pečeně s kdoulemi a perníkem

Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

Vepřová pečeně s paprikou