cpt. Cook
 

Valtický řízek

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vařené uzené maso

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg uzeného masa, kořenová zelenina, cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uzené maso vkládáme zásadně do vody studené, aby mělo čas nabobtnat a aby se tuk stejnoměrně provařil. Polévku solíme jen podle potřeby, jinak vaříme jako hovězí maso, ale déle. Uvařenou šunku necháme v polévce vychladnout a teprve potom ji vyjmeme. Takto šunka nabobtná, maso je šťavnatější a lépe se krájí.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Uzené maso, knedlíky a zelí. - Uzené maso, knedlíky a křenová omáčka. - Uzené maso, bramborová či hrachová kaše a špenát nebo hrášek. - Šunka, chléb a jablečný nebo mrkvový křen. K masu, jež živí bílkovinami, a k příkrmu, který sytí, pamatujeme vždy ještě na přídavek zeleniny!

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6642x    verze pro tisk

Vařené vepřové koleno s kyselým zelím

Vepřová jambalaya

Vepřová kotleta po japonsku

Vepřová kotlety na petrželce

Vepřová kýta na kmíně

Vepřová kýta po lovecku

Vepřová kýta s rybízem

Vepřová líčka, chorizo a kaštany

Vepřová panenka a špenátové ravioli

Vepřová panenka Parmentier

Vepřová pečeně debrecínská

Vepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na smetaně

Vepřová pečeně panenská

Vepřová pečeně s kdoulemi a perníkem

Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

Vepřová pečeně s paprikou