cpt. Cook
 

Ryba s mandlemi nebo lískovými oříšky

Ryba smažená ve vaječném těstě

Sleď s hořčičnou omáčkou

Sledi na červeném víně

Sledi v sladkokyselé omáčce

Smažené tresčí kuličky nadívané kokosem
(Beignets de morue farcis à la noix de coco)

Smažený mořský okoun

Smažený platýs
(Sogliola fritta)

Sole meunière
(Mořský jazyk po mlynářsku)

Stoccafisso all'abruzzese
(Sušená treska po abruzzsku)

Štítník v balíčku
(Gallinella al cartoccio)

Tacos s kořeněným tuňákem Toma Kerridge

Tempura

Terstská treska

Tilapie

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Treska na africký způsob

Cabillaud à l'africaine

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg tresky (nebo jiná, i sladkovodní ryba), 1/2 kg igname (případně brambory), 3  rajčata, 3  cibule, olej, sůl, mletá paprika
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybu krátce povařte, zbavte šupin a vykostěte. Umyjte, oloupejte a nakrájejte na kolečka cibuli, rajčata a igname (jedlé hlízy v tropech používané jako u nás brambory, vylov iňam). Do hrnce nebo na pekáč nalijte trochu oleje, pak na sebe postupně vrstvěte igname, rybu, rajčata, cibuli. Nezapomeňte na sůl a koření. Navrch přidejte olej, přikryjte a nechte asi hodinku vařit na mírném ohni.
vloženo 08.08.2007    zobrazeno 2368x    verze pro tisk

Treska na mandlích

Treska na smetaně s kapary

Treska s cibulkou dušenou na víně

Treska saganaki