cpt. Cook
 

Ryba s mandlemi nebo lískovými oříšky

Ryba smažená ve vaječném těstě

Sleď s hořčičnou omáčkou

Sledi na červeném víně

Sledi v sladkokyselé omáčce

Smažené tresčí kuličky nadívané kokosem
(Beignets de morue farcis à la noix de coco)

Smažený mořský okoun

Smažený platýs
(Sogliola fritta)

Sole meunière
(Mořský jazyk po mlynářsku)

Stoccafisso all'abruzzese
(Sušená treska po abruzzsku)

Štítník v balíčku
(Gallinella al cartoccio)

Tacos s kořeněným tuňákem Toma Kerridge

Japonsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tempura

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg ryb, 1/2 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce žlutého vína, 3  bílky, 1/2  cibule, 2  papriky, kousek celeru,

Omáčka: 4 lžíce žlutého vína (nebo sherry), zázvor na jemné plátky nakrájený čerstvý nebo máčený, 3 lžíce sójové omáčky, 3/4 šálku vody

zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybu nakrájíme na plátky, celer na plátky, papriku na proužky; z bílků, vína, vody, mouky uděláme těstíčko, v němž obalíme rybu, plátky celeru, papriky (i jiné zeleniny), a osmažíme. Podáváme s rýží, jednotlivá smažená sousta namáčíme ve studené omáčce. Omáčku můžeme i povařit a zahustit škrobovou moučkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2265x    verze pro tisk

Terstská treska

Tilapie

Treska na africký způsob
(Cabillaud à l'africaine)

Treska na mandlích

Treska na smetaně s kapary

Treska s cibulkou dušenou na víně

Treska saganaki